1053 Budapest, Veres Pálné u. 7. III. em. 2.
A fogpótlás a fogászatnak az a területe, amelyben a nagyon destruált fogak vagy a hiányzó fogak kerülnek pótlásra.

Rendelőnkben a legkorszerűbb technikákat használjuk a fogpótlás kivitelezésében. A lenyomatvétel a kornak megfelelően szájüregi szkenneléssel történik, a szken, amit használunk az egyik legújabb, vezeték nélküli típus, mely nagyon pontos intraorális lemintázást tesz lehetővé. Bizonyos esetekben az analóg lenyomatvételi eljárást is alkalmazzuk, ezt mindig a kezelő orvos az adott eset szerint dönti el. A technikai laborok, akikkel együtt dolgozunk nagyon pontos és esztétikus munkákat készítenek és a fogpótlástani anyagok széles választéka áll rendelkezésükre, ezért a fogpótlás anyagának kiválasztásában a Páciens és az orvos együtt dönt és mindig Páciens számára a legmegfelelőbb anyagot választjuk ki, figyelembe véve a fogágy állapotát, a funkciót, az esztétikát, az esetlegesen fennálló parafunkciókat és a Páciens igényét.
A fogpótlás készülhet saját fogra és készülhet implantátumra is.
Sajátfog esetén két okból lehet szükség fogtechnikus által készített pótlásra:

1. A foganyag nagymértékben történő sérülése esetén, amely történhet fraktúra vagy szuvasodás miatt. A megmaradt ép foganyag mennyiségétől és elhelyezkedésétől függően készülhet a fogra betét (inlay, onlay, overlay) vagy korona. Ha a fog koronai része teljesen sérült, akkor gyökércsapos felépítményre lehet szükség, amelyre szintén korona kerül.

2. Foghiány esetén híddal lehet pótolni a hiányzó fogat, ilyenkor a hiány melletti két fogat lepreparáljuk és erre készül a pótlás. Ép szomszédos fogak esetén, akkor javasoljuk a híd készítését, amikor valamilyen okból kifolyólag nem lehet implantátumot behelyezni a hiány helyére, mivel a saját fogak lepreparálása viszonylag sok foganyag elvesztéssel járhat.

Implantátum esetén:

A rendelő szemlélete alapján a fő cél a saját fogak minél hosszabb ideig történő megtartása, ezért implantátum csak a legvégső esetben kerül behelyezésre. Sokszor redukált fogágy mellett is évekig funkcióképesek a fogak. Az implantátum gyakorlatilag a fogak gyökereit helyettesíti, a koronai részre hasonlóan a saját fogakhoz fogtechnikus által készített pótlásra van szükség. Ebben az esetben úgynevezett köztielemre kerül fel a végleges pótlás, ez a saját fog esetében a lepreparált csonknak felel meg. Egy implantátum esetén szóló korona, több, egymás melletti implantátum esetén híd készíthető.
A rendelő szemlélete alapján, főleg nagyobb kiterjedésű pótlások esetén először ideiglenes pótlásokkal látjuk el a Pácienseket, melynek során a megfelelő harapást és esztétikát beállítjuk, majd rövid idő elteltével, ha a Páciens megszokta és elégedett, a temporomandibuláris ízület panaszmentes (a pótlás kényelmes), akkor az ideiglenes alapján készítjük el a végleges fogpótlást.